Γιατί Vista κύριοι ;

You can talk here for anything you want...
but always the spirit of the forum! ;)

Re: Γιατί Vista κύριοι ;

Postby avr_freak on Wed Dec 23, 2009 1:59 pm

Στις 21/12/09 βγήκε η ανανεωμένη "βεβαίωσή συμβατότητάς" ... το αφήνω ασχολίαστο!
"Το GNU project είναι απλά ένα μεγάλο hack.Είναι μια μεγάλη πράξη επαναστατικής και παιγνιώδους εξυπνάδας,για να αλλάξει η κοινωνία προς το καλύτερο, γιατί μόνο προς το καλύτερο ενδιαφέρομαι,αλλά μ' έναν έξυπνο τρόπο".
-- Richard Stallman
avr_freak
Advanced Member

Postby theo on Thu Dec 24, 2009 5:35 pm

avr_freak wrote:Στις 21/12/09 βγήκε η ανανεωμένη "βεβαίωσή συμβατότητάς" ... το αφήνω ασχολίαστο!

Νομίζω είναι καιρός να κινηθούμε νομικά εναντίων αυτών των κυρίων!
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you and then you win.
-- Mohandas Karamchand Gandhi --
theo
Guru

Postby avr_freak on Sat Dec 26, 2009 2:15 am

theo wrote:
avr_freak wrote:Στις 21/12/09 βγήκε η ανανεωμένη "βεβαίωσή συμβατότητάς" ... το αφήνω ασχολίαστο!

Νομίζω είναι καιρός να κινηθούμε νομικά εναντίων αυτών των κυρίων!

Από το blog μου

Την ίδια στιγμή που 140000 μαθητές της Α' Γυμνασίου στην Ελλάδα έχουν αποκτήσει φορητό υπολογιστή με 100% επιχορήγηση από το κράτος, με κύρια εφαρμογή γραφείου το OpenOffice και δυνατότητα επιλογής λειτουργικού συστήματος (Linux ή Windows), τα παλληκάρια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του υπουργείου παιδείας και πολιτισμού Κύπρου, στις "ενημερωμένες" (21/12/2009) προδιαγραφές του μαθητικού φορητού υπολογιστή, επιμένουν και απαιτούν συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα της Microsoft χωρίς να δίνουν το παραμικρό δικαίωμα επιλογής ενώ η χορηγία έγινε 300 από 400 ευρώ που ήταν πέρσι.
Από: http://ghadjikyriacou.blogspot.com/2009/12/vista-3.html
"Το GNU project είναι απλά ένα μεγάλο hack.Είναι μια μεγάλη πράξη επαναστατικής και παιγνιώδους εξυπνάδας,για να αλλάξει η κοινωνία προς το καλύτερο, γιατί μόνο προς το καλύτερο ενδιαφέρομαι,αλλά μ' έναν έξυπνο τρόπο".
-- Richard Stallman
avr_freak
Advanced Member

Postby stelios on Mon Jan 04, 2010 11:46 am

Γεια σας και καλή χρονιά.

Theo,
τούτος ο περιβόητος ΔΙΑΣ είναι σε κάποιο πειραματικό στάδιο και δουλεύει ?
Αν ναι, τότε θα μας άφηναν να δοκιμάσουμε ένα-δυο μηχανές με Linux (η μια να είναι λίγο 'αρχαία' π.χ PIII) για να δούμε τη τάχα δεν μπορεί να κάμει το Linux ?
stelios
Forum Active member

Postby avr_freak on Mon Jan 04, 2010 8:49 pm

stelios wrote:Γεια σας και καλή χρονιά.

Theo,
Αν ναι, τότε θα μας άφηναν να δοκιμάσουμε ένα-δυο μηχανές με Linux (η μια να είναι λίγο 'αρχαία' π.χ PIII) για να δούμε τη τάχα δεν μπορεί να κάμει το Linux ?

... σε ένα Ununtu με LXDE και τον Chrome ... θα πετά! Δείτε εδώ την προσπάθεια ενός φίλου: http://bit.ly/6lNpNb
-- Richard Stallman
avr_freak
Advanced Member

Postby theo on Tue Jan 05, 2010 9:37 am

Theo,

Μιλούσα προχθές με ένα φίλο ο οποίος έχει εμπλακεί στην προετοιμασία της διδακτικής ύλης για το μάθημα του. Μου είπε ότι θα το παραδώσουν άρον άρον χωρίς να τελειώσει γιατί θα λήξει η διορία που έδωσε η ΕΕ και θα τους πάρουν τα λεφτά! Φαίνετε ότι οι προβλέψεις κάποιων φίλων της κοινότητας και εκπαιδευτικών βγήκαν σωστές.

Με το Linux σίγουρα δουλεύει αφού όταν μίλησα μα τους εκπροσώπους της εταιρίας που ανέλαβε το ΔΙΑΣ μου είπαν ότι είναι ένα web-based περιβάλλον που δουλεύει με οτιδήποτε browser.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you and then you win.
theo
Guru

Postby stelios on Tue Jan 05, 2010 11:21 pm

theo wrote:

Theo,

Μιλούσα προχθές με ένα φίλο ο οποίος έχει εμπλακεί στην προετοιμασία της διδακτικής ύλης για το μάθημα του. Μου είπε ότι θα το παραδώσουν άρον άρον χωρίς να τελειώσει γιατί θα λήξει η διορία που έδωσε η ΕΕ και θα τους πάρουν τα λεφτά! Φαίνετε ότι οι προβλέψεις κάποιων φίλων της κοινότητας και εκπαιδευτικών βγήκαν σωστές.

Με το Linux σίγουρα δουλεύει αφού όταν μίλησα μα τους εκπροσώπους της εταιρίας που ανέλαβε το ΔΙΑΣ μου είπαν ότι είναι ένα web-based περιβάλλον που δουλεύει με οτιδήποτε browser.

Πως και οι εταιρείες που φέρνουν Macintosh δεν τους κατάγγειλαν στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού αφού οι προδιαγραφές φωτογραφίζουν την Micro$oft . Άνετα ένας MAC θα μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά.
Μάλλον δεν θα το ξέρουν ότι το πρόγραμμα είναι σε web ή δεν τους ενδιαφέρει.
stelios
Forum Active member

Postby theo on Wed Jan 06, 2010 3:04 pm

stelios wrote:Πως και οι εταιρείες που φέρνουν Macintosh δεν τους κατάγγειλαν στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού αφού οι προδιαγραφές φωτογραφίζουν την Micro$oft . Άνετα ένας MAC θα μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά.
Μάλλον δεν θα το ξέρουν ότι το πρόγραμμα είναι σε web ή δεν τους ενδιαφέρει.

Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει. Το έχουν πάρει απόφαση ότι οι μαθητές δεν προκειτε να αγοράσουν MAC για τις αναγκες του σχολείου. Είναι πανάκριβα άλλωστε.

Οι προδιαγραφές δεν φωτογραφίζουν αλλά ονομάζουν συγκεκριμένο προϊόν. Σίγουρα κάποια νομοθεσία θα υπάρχει αλλά άντε τωρα να βρεις δικηγόρο να δουλέψει εθελοντικά για το θέμα.
theo
Guru

Postby demas on Mon Jan 25, 2010 4:23 am

Καλά ρε παιδιά ποιος σας έχει πει ότι το είναι απόφαση αυτή του Υπουργείου παιδείας.Ο καθένας μόλις πάρει τα λεφτά του εγώ νομίζω ότι θέλει τα κάνει σωστός.Αν θέλει βάζει MAC OS X snow-leopard σε ένα netbook.Όποτε είτε χαζοί είναι αυτή εκεί πέρα στο υπουργείο είτε καθυστερημένη(ψυχολογικά μιλάω πάντα).Άκουσε εκεί απαραίτητη προϋπόθεσης να έχει πάνω του ο υπολογιστής Windows SVista.Το χειρότερο λειτουργικό σύστημα που έχει βγάλει η Microsoft και ο Bill Gates μέχρι σήμερα.
Our Portfolio: GPS Cyprus | PiratePartyCyprus | GO-Nethost | More...
Hosted by Us: MusicDesign |
demas
Linux Enthusiast

Postby theo on Mon Jan 25, 2010 1:35 pm

demas wrote:Καλά ρε παιδιά ποιος σας έχει πει ότι το είναι απόφαση αυτή του Υπουργείου παιδείας.Ο καθένας μόλις πάρει τα λεφτά του εγώ νομίζω ότι θέλει τα κάνει σωστός.Αν θέλει βάζει MAC OS X snow-leopard σε ένα netbook.Όποτε είτε χαζοί είναι αυτή εκεί πέρα στο υπουργείο είτε καθυστερημένη(ψυχολογικά μιλάω πάντα).Άκουσε εκεί απαραίτητη προϋπόθεσης να έχει πάνω του ο υπολογιστής Windows SVista.Το χειρότερο λειτουργικό σύστημα που έχει βγάλει η Microsoft και ο Bill Gates μέχρι σήμερα.

Ναι αλλά για να σου τα δώσουν πρέπει να πέρεις την απόδειξη αγοράς με τις προδιαγραφές που αυτοί καθόρισαν. Άρα θα πρέπει να αγοράσει το Vista ή το Win7 ασχέτος αν δεν θα το χρησιμοποιήσει.
theo
Guru

PreviousNext

Return to Lounge