avr_freak wrote:Στις 21/12/09 βγήκε η ανανεωμένη "βεβαίωσή συμβατότητάς" ... το αφήνω ασχολίαστο!
theo wrote:avr_freak wrote:Στις 21/12/09 βγήκε η ανανεωμένη "βεβαίωσή συμβατότητάς" ... το αφήνω ασχολίαστο!
Νομίζω είναι καιρός να κινηθούμε νομικά εναντίων αυτών των κυρίων!
Την ίδια στιγμή που 140000 μαθητές της Α' Γυμνασίου στην Ελλάδα έχουν αποκτήσει φορητό υπολογιστή με 100% επιχορήγηση από το κράτος, με κύρια εφαρμογή γραφείου το OpenOffice και δυνατότητα επιλογής λειτουργικού συστήματος (Linux ή Windows), τα παλληκάρια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του υπουργείου παιδείας και πολιτισμού Κύπρου, στις "ενημερωμένες" (21/12/2009) προδιαγραφές του μαθητικού φορητού υπολογιστή, επιμένουν και απαιτούν συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα της Microsoft χωρίς να δίνουν το παραμικρό δικαίωμα επιλογής ενώ η χορηγία έγινε 300 από 400 ευρώ που ήταν πέρσι.
Από: http://ghadjikyriacou.blogspot.com/2009/12/vista-3.html
stelios wrote:Γεια σας και καλή χρονιά.
Theo,
τούτος ο περιβόητος ΔΙΑΣ είναι σε κάποιο πειραματικό στάδιο και δουλεύει ?
Αν ναι, τότε θα μας άφηναν να δοκιμάσουμε ένα-δυο μηχανές με Linux (η μια να είναι λίγο 'αρχαία' π.χ PIII) για να δούμε τη τάχα δεν μπορεί να κάμει το Linux ?
stelios wrote:Γεια σας και καλή χρονιά.
Theo,
Αν ναι, τότε θα μας άφηναν να δοκιμάσουμε ένα-δυο μηχανές με Linux (η μια να είναι λίγο 'αρχαία' π.χ PIII) για να δούμε τη τάχα δεν μπορεί να κάμει το Linux ?
theo wrote:stelios wrote:Γεια σας και καλή χρονιά.
Theo,
Μιλούσα προχθές με ένα φίλο ο οποίος έχει εμπλακεί στην προετοιμασία της διδακτικής ύλης για το μάθημα του. Μου είπε ότι θα το παραδώσουν άρον άρον χωρίς να τελειώσει γιατί θα λήξει η διορία που έδωσε η ΕΕ και θα τους πάρουν τα λεφτά! Φαίνετε ότι οι προβλέψεις κάποιων φίλων της κοινότητας και εκπαιδευτικών βγήκαν σωστές.
Με το Linux σίγουρα δουλεύει αφού όταν μίλησα μα τους εκπροσώπους της εταιρίας που ανέλαβε το ΔΙΑΣ μου είπαν ότι είναι ένα web-based περιβάλλον που δουλεύει με οτιδήποτε browser.
stelios wrote:Πως και οι εταιρείες που φέρνουν Macintosh δεν τους κατάγγειλαν στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού αφού οι προδιαγραφές φωτογραφίζουν την Micro$oft . Άνετα ένας MAC θα μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά.
Μάλλον δεν θα το ξέρουν ότι το πρόγραμμα είναι σε web ή δεν τους ενδιαφέρει.
demas wrote:Καλά ρε παιδιά ποιος σας έχει πει ότι το είναι απόφαση αυτή του Υπουργείου παιδείας.Ο καθένας μόλις πάρει τα λεφτά του εγώ νομίζω ότι θέλει τα κάνει σωστός.Αν θέλει βάζει MAC OS X snow-leopard σε ένα netbook.Όποτε είτε χαζοί είναι αυτή εκεί πέρα στο υπουργείο είτε καθυστερημένη(ψυχολογικά μιλάω πάντα).Άκουσε εκεί απαραίτητη προϋπόθεσης να έχει πάνω του ο υπολογιστής Windows SVista.Το χειρότερο λειτουργικό σύστημα που έχει βγάλει η Microsoft και ο Bill Gates μέχρι σήμερα.
Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest