Γιατί Vista κύριοι ;

You can talk here for anything you want...
but always the spirit of the forum! ;)

Re: Γιατί Vista κύριοι ;

Postby cbugsubunt on Fri Sep 25, 2009 11:09 am

ΑΝ ΕΒΑΛΕΣ VISTA, ΣΒΗΣΤΑ!!!!!!!!!
cbugsubunt
Forum newbie

Postby theo on Sat Oct 31, 2009 12:49 am

Φαινεται να λιγοστέυουν τελικά οι δικαιολογίες του Υπουργείου σχετικά με το γιατί έβαλαν προυπόθεση Vista στους μαθητικούς υπολογιστές. Αν θυμάστε πρόβαλαν σαν λόγο το ότι το Vista είναι το μόνο που δουλεύει με την υφιστάμενη υποδομή που ετοιμάζουν (το περιβόητο ΔΙΑΣ). Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους ανθρώπους που αναπτύσσουν το ΔΙΑΣ και μου έχουν πει ότι είναι απλά ένα Web περιβάλλον και ότι δουλεύει με οτιδήποτε browser.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you and then you win.
-- Mohandas Karamchand Gandhi --
theo
Guru

Postby stelios on Sat Oct 31, 2009 2:56 pm

theo wrote:Φαινεται να λιγοστέυουν τελικά οι δικαιολογίες του Υπουργείου σχετικά με το γιατί έβαλαν προυπόθεση Vista στους μαθητικούς υπολογιστές. Αν θυμάστε πρόβαλαν σαν λόγο το ότι το Vista είναι το μόνο που δουλεύει με την υφιστάμενη υποδομή που ετοιμάζουν (το περιβόητο ΔΙΑΣ). Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τενα ους ανθρώπους που αναπτύσσουν το ΔΙΑΣ και μου έχουν πει ότι είναι απλά ένα Web περιβάλλον και ότι δουλεύει με οτιδήποτε browser.

Ατε ρε Theo τζαι εσύ αφήνεις υπονοούμενα ότι υπάρχουν συμφέροντα ...μα στη Κύπρο..έτσι πράμα αποκλείεται. :)
stelios
Forum Active member

Postby constantinosm on Sun Nov 01, 2009 11:32 am

Ωραίος...
:lol: :lol: :lol:
Be free!
constantinosm
Expert Forum Member

Postby opeth17 on Mon Nov 02, 2009 2:24 am

Για σας παίδες έχω αρκετό καιρό να μπώ λόγο του πανεπ. και βρήκα εφκαιρία τώρα που είδα και για το release party email να μπώ λίγο. Μηλάτε για τους υπολογιστές στα παιδιά του Δημοτικού τα οποία έπρεπε να πέρνουν φοιτητές και όχι τα παιδιά.Τι?Τα χρειάζονται περισσότερο σε αυτή την ηλικία? Anyway δεν είναι αυτο το θέμα απλά υπα να αφήσω και εγώ ένα σχόλιο. Επίσης και στο πανεπ. έχουμε δωρεάν παιδεία αλλά το λογισμηκά που χρησιμοποιούμε είναι όλα σε windows, όταν γύρισα και είπα στον καθηγητή για το ότι δεν ήμαστε όλοι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε windows ούτε έχουμε αυτή την οικονομική ευχαιρια, η απάντηση ήταν: ΝΑΙ δεν είσαι αναγκασμένος. αλλά είσαι αναγκασμένος να ξέρεις το PSPICE (ironika).
The Software Said: Requires Windows XP or better
So I Installed Linux
opeth17
Forum newbie

Postby constantinosm on Mon Nov 02, 2009 9:08 am

Θα γυρίσει ο τροχός και στη Κύπρο υπομονή...
Όσο για το καθηγητή σου να του πεις και ΕΙΣ ΑΝΏΤΕΡΑ!
Be free!
constantinosm
Expert Forum Member

Postby theo on Mon Nov 02, 2009 9:23 am

opeth17 wrote:Για σας παίδες έχω αρκετό καιρό να μπώ λόγο του πανεπ. και βρήκα εφκαιρία τώρα που είδα και για το release party email να μπώ λίγο. Μηλάτε για τους υπολογιστές στα παιδιά του Δημοτικού τα οποία έπρεπε να πέρνουν φοιτητές και όχι τα παιδιά.Τι?Τα χρειάζονται περισσότερο σε αυτή την ηλικία? Anyway δεν είναι αυτο το θέμα απλά υπα να αφήσω και εγώ ένα σχόλιο. Επίσης και στο πανεπ. έχουμε δωρεάν παιδεία αλλά το λογισμηκά που χρησιμοποιούμε είναι όλα σε windows, όταν γύρισα και είπα στον καθηγητή για το ότι δεν ήμαστε όλοι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε windows ούτε έχουμε αυτή την οικονομική ευχαιρια, η απάντηση ήταν: ΝΑΙ δεν είσαι αναγκασμένος. αλλά είσαι αναγκασμένος να ξέρεις το PSPICE (ironika).

Δεν είναι για το δημοτικό αλλά για την δευτέρα γυμνασίου. Αλλά το ερώτημα είναι γιατί να επιμένουν σε Vista;

Σχετικά με το PSCIPE είναι απλά νια διαφορετική υλοποίηση του SPICE και υπάρχουν αντιστοιχες για Linux:

Code: Select all
theo@theo-laptop:~$ apt-cache search spice
chiark-scripts - chiark system administration scripts
gnucap - GNU Circuit Analysis package
gspiceui - A graphical user interface for gnucap and ngspice
gwave - a waveform viewer eg for spice simulators
oregano - tool for schematical capture of electronic circuits
easyspice - A graphical frontend to the Spice simulator
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you and then you win.
-- Mohandas Karamchand Gandhi --
theo
Guru

Postby opeth17 on Mon Nov 02, 2009 12:13 pm

Ε το επόμενο στάδιο είναι το Δημοτικό για το Παν οχι :)
δοκίμασα μερικές αλλά τωρα όταν βρώ χρόνο να ψάξω και αυτά
So I Installed Linux
opeth17
Forum newbie

Postby avr_freak on Mon Nov 02, 2009 1:36 pm

opeth17 wrote:Ε το επόμενο στάδιο είναι το Δημοτικό για το Παν οχι :)
δοκίμασα μερικές αλλά τωρα όταν βρώ χρόνο να ψάξω και αυτά

Φίλε opeth17 εκτός από τις εφαρμογές που σου πρότεινε ο Theo δες και αυτά:

1. Δοκίμασε το PSPICE (student version) αν τρέχει μέσω wine και ενημέρωσε μας.
2. GEDA: http://www.gpleda.org/index.html
3. KSimus: http://ksimus.berlios.de/
4. HSPICE (nonfree) : http://www.synopsys.com/Tools/Verificat ... fault.aspx

Σε ποιο μάθημα το χρησιμοποιείτε ? Εξομοίωση στη ψηφιακή σχεδίαση ή στα ηλεκτρονικά ? Για PCB εγώ χρησιμοποιώ το KiCAD: http://www.lis.inpg.fr/realise_au_lis/kicad/
"Το GNU project είναι απλά ένα μεγάλο hack.Είναι μια μεγάλη πράξη επαναστατικής και παιγνιώδους εξυπνάδας,για να αλλάξει η κοινωνία προς το καλύτερο, γιατί μόνο προς το καλύτερο ενδιαφέρομαι,αλλά μ' έναν έξυπνο τρόπο".
-- Richard Stallman
avr_freak
Advanced Member

Postby opeth17 on Mon Nov 02, 2009 10:39 pm

Στο Εργαστήριο Κυκλωμάτων και Μετρήσεων. Φιλε το θέμα δεν είναι το τι εχω την δύναμη να χρισημοποιήσω στα Linux αλλά το τι είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ...θα ψάξω τις εφαρμογές αυτές είδη έχω δοκιμάσει μερικές.
So I Installed Linux
opeth17
Forum newbie

PreviousNext

Return to Lounge